Det har varit lugnt på bloggen ett tag nu då vi haft lite annat för oss. Men idag blev en bakdag. För en gångs skull lyckades jag få till kanelbullar som ser ut som kanelbullar brukar göra. Jag utgick från ett recept i boken Nytt Fikabröd. 

300g rismjöl

100g majsmjöl

300g maizena

200g strösocker

2tsk vaniljsocker

1tsk stött kardemumma

1tsk salt

150g smält mjölkfritt margarin

700g risdryck rumsvarm

50g jäst

20g fiberhusk

20g xantangummi 

Lägg alla ingredienser utom fiberhusk och xantangummi i en bunke

Kör med elvisp eller degblandare i ca 5 min. Tillsätt fiberhusk och xantangummi och kör 2 min till. 

Låt degen jäsa i 1.5-2 tim övertäckt med plast. 

Ta upp hälften av degen gärna på mjölat bakunderlägg.  Kavla med lätt hand ut till en rektangel. 

Bred ut flytande mjölkfritt margarin strö på socker och kanel. Alternativt vispa ihop rumsvarmt fast margarin, socker och kanel till en röra men den var svår att få ut. 

Rulla ihop till en rulle (här är bakunderlägg i silikon en stor hjälp)

Lägg bullarna i dubbla formar så de får lite extra stöd. 

Låt jäsa övertäckta i 1 tim. 

Pensla med äggersättning och strö över pärlsocker. 

Grädda i 15 min i 200grader.